Ένας αξιόπιστος Παναθηναϊκός

μακαμπι 12

Έναν πολύ αξιόπιστο Παναθηναϊκό παρακολούθησαν οι χιλιάδες φίλοι του στους δύο πολύ μεγάλους –νικηφόρους- αγώνες που έδωσε με Μακάμπι και ΤΣΣΚΑ, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την αποχώρηση του τεράστιου Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο κόουτς Αργύρης Πεδουλάκης παρουσίασε μία απόλυτα οργανωμένη ομάδα σε επίθεση και άμυνα και έδειξε με τον πλέον πειστικό τρόπο ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει τίτλους εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων.

 Οι φίλοι του Παναθηναϊκού ενθουσιάστηκαν με τις εμφανίσεις της ομάδας τους,  βλέποντας την να πιέζει, να τρέχει, να παίζει άμυνα, να σουτάρει. Σε αυτό το αγωνιστικό διήμερο ήταν και πάλι μια πολύ μεγάλη ομάδα από τις κορυφαίες της Ευρώπης, που μπορεί να φτάσει φέτος στην κορυφή!

Οι νεοαποκτηθέντες παίκτες του, Σίγκλεντον, Νίκολς, Ρίβερς,Τζέιμς,  έδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν παρά πολλά. Είναι ικανότατοι και πολύπειροι. Ο Γιάννης Μπουρούσης  ήταν εξαιρετικός και έδειξε για μία ακόμη φορά την αξία του. Ήταν αναμφισβήτητα η καλύτερη ενίσχυση της ομάδας.

Πολύ καλός ο Νικ Καλάθης, οργανωτικός, εκτελεστής, έδειξε πόσο  καλός παίκτης είναι και όλοι περιμένουν πολλά απ’ αυτόν εφέτος.

Αυτός που αναμένεται να είναι μεγάλος πρωταγωνιστής στην καινούργια περίοδο και να εντυπωσιάσει είναι ο Νίκος Παππάς. Αναμφισβήτητη μπασκετική προσωπικότητα, μεγάλη επαφή με το καλάθι, εξελίσσεται σε παίκτη πολύ υψηλού επιπέδου.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, παίκτης με πλουσιότατα προσόντα τεχνικά και σωματικά, θα πάρει ευκαιρίες και θα προσφέρει. Είναι από τις μεγάλες ελπίδες του ελληνικού μπάσκετ και η πορεία του πιστεύω ότι θα είναι εντυπωσιακή!

Π. Καλάθης και Μποχωρίδης, θα είναι αξιόλογες λύσεις του προπονητή. Ο Γκίστ είναι παίκτης τεραστίων δυνατοτήτων και για μία ακόμη χρόνια θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας. Ο Φελντέιν - ένας πολύ καλός παίκτης- σε αυτό το τουρνουά κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα, είναι όμως ικανός για πολύ σημαντικά πράγματα.

Άφησα τελευταίο τον αρχηγό του Παναθηναϊκού Αντώνη Φώτση, που και πάλι με την πείρα του, το ταλέντο του και το σουτ του, θα δώσει σε κρίσιμα σημεία των αγώνων πολύ μεγάλη βοήθεια .

Η αγάπη του κόσμου του Παναθηναϊκού είναι εκπληκτική και θα το δείξει για μία ακόμη φορά κατακλύζοντας το στάδιο και ενισχύοντας την ομάδα τους ως 6ος παίκτης.

Φυσικά είναι νωρίς ακόμα για οριστικά συμπεράσματα, αλλά τα πρώτα δείγματα ήταν ενθαρρυντικά και δικαιολογημένα επικρατεί μία αισιοδοξία για τη δύσκολη χρονιά που ξεκινάει και παρά την μεγάλη απουσία του εμβληματικού αρχηγού Δημήτρη Διαμαντίδη.