Ώρα Παπαπέτρου στον Παναθηναϊκό!

2991707

Εβδομάδα ραγδαίων εξελίξεων ξεκινάει για τον Παναθηναϊκό, καθώς αναμένεται να κριθεί η παραμονή ή όχι του Ιωάννη Παπαπέτρου. Ποιες ομάδες καραδοκούν, τι θα προσφέρει ο Παναθηναϊκός και οι σκέψεις του ίδιου.

Μετά το τέλος της χρονιάς με την κατάκτηση του double, ο Παναθηναϊκός είχε πέντε ανοικτά μέτωπα τα οποία έχριζαν... άμεσης διευθέτησης.

Του προπονητή και των τεσσάρων... ανανεώσεων. Δύο εβδομάδες μετά τον πανηγυρισμό του πρωταθλήματος στο Λαύριο έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στα δύο από αυτά. Ο Δημήτρης Πρίφτης πήρε θέση στον «πράσινο» πάγκο αντικαθιστώντας τον Όντεντ Κάτας, ενώ αντίθετα ο Ντίνος Μήτογλου αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία για λογαριασμό της Αρμάνι Μιλάνο. Όπερ και σημαίνει 0/1 ανανέωση για τον Παναθηναϊκό...

Θα γίνει το 1/2 ή θα βρεθεί το «τριφύλλι» στο 0/2 μετά και τις συζητήσεις με τον Ιωάννη Παπαπέτρου; Το σίγουρο είναι ότι αποτελεί τον μεγάλο στόχο των «πρασίνων» και τον διακαή πόθο όλων των ανθρώπων της ομάδας. Βέβαια η περίπτωσή του μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, παρά το γεγονός ότι στον Παναθηναϊκό θέλουν να του δώσουν τα κλειδιά της ομάδας και να αποτελέσει τον ηγέτη της και τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα και στην περίπτωση του αρχηγού. Τόσο για τον ίδιο τον παίκτη (που βρέθηκε στην Γερμανία για τη θεραπεία στο γόνατό του) ο οποίος θέλει να ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά το μέλλον του, όσο και για την ομάδα καθώς από την απάντηση του Παπαπέτρου θα προκύψει και ο σχεδιασμός του ρόστερ ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν. Διαφορετική ομάδα έχει στο μυαλό του ο Πρίφτης με τον Παπαπέτρου και διαφορετική χωρίς.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά: Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση του Παναθηναϊκού αναμένεται να είναι εφάμιλλη (ίσως και καλύτερη) με την τελευταία βελτιωμένη προσφορά που έγινε στον Ντίνο Μήτογλου η οποία έφτανε το ένα εκατομμύριο ετησίως. Αν και το οικονομικό κομμάτι ίσως και να έρθει σε δεύτερη μοίρα για τον Παπαπέτρου. Ο αρχηγός της ομάδας θέλει να έχει προοπτική στη σεζόν ώστε να μπορεί να κάνει το παραπάνω βήμα και στην EuroLeague. Χωρίς αυτό να σημαίνει απαραίτητα Final 4 αλλά την δυνατότητα να μπορεί και να έχει τις βάσεις η ομάδα να διεκδικήσει τα playoffs.

Ο ρόλος, οι ομάδες που καραδοκούν και η μεταγραφική σύσκεψη στον Παναθηναϊκό

Από εκεί και πέρα μεγάλο δέλεαρ για τον Παπαπέτρου αποτελεί ο ρόλος που θα έχει στους «πράσινους». Γνωρίζει ότι στον Παναθηναϊκό θα είναι εκείνος που θα παίρνει τις αποφάσεις και θα ηγείται της ομάδας, τόσο εντός όσο και εκτός του παρκέ. Αντίθετα, σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα κι αν βρεθεί, ο ρόλος του θα είναι πιο περιορισμένος και σε καμία περίπτωση εφάμιλλος με αυτόν στο ΟΑΚΑ. Αν μη τι άλλο πρόκειται για μια παράμετρο την οποία έχει βάλει για τα καλά στο τραπέζι ο Έλληνας φόργουορντ καθώς είναι παίκτης που θέλει να βγαίνει μπροστά. Πολλώ δε μάλλον να είναι αρχηγός! Είναι όμως και αρκετό;

Μπορεί να εξασθενεί το ενδιαφέρον της Ρεάλ Μαδρίτης (αν και σε μια μεταγραφική περίοδο τα δεδομένα αλλάζουν από μέρα σε μέρα) ωστόσο παραμένουν «ζεστές» για τον Παπαπέτρου, τόσο η Αναντολού Εφές, όσο και η Αρμάνι Μιλάνο! Η πρόταση της τουρκικής ομάδας που υπάρχει στο τραπέζι είναι ιδιαίτερα δελεαστική για τον 27χρονο φόργουορντ ενώ παρακολουθεί διακριτικά (χωρίς να υπάρχει ακόμα πρόταση) και η Αρμάνι. Ο ίδιος ο Παπαπέτρου θα εξετάσει όλα τα δεδομένα, θα «ζυγίσει» τα υπέρ και τα κατά και στο τέλος θα πάρει την τελική του απόφαση. Μόνο εύκολη δεν θα είναι η παραμονή του στον Παναθηναϊκό καθώς βρίσκεται σε μια ηλικία που μπορεί να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατόν για την καριέρα του. Στο κάδρο υπάρχει πάντα και η προοπτική του ΝΒΑ, την οποία «ψάχνει» ενδελεχώς από πέρυσι το καλοκαίρι.

Την Δευτέρα (28/6) αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεταγραφική σύσκεψη στον Παναθηναϊκό, με την παρουσία του Δημήτρη Πρίφτη αλλά και της διοίκησης της ομάδας. Ουσιαστικά θα μπουν στο τραπέζι συγκεκριμένα χρηματικά νούμερα ως προς το budget και μέχρι... που μπορούν να απλώσει η ομάδα τα πόδια της ώστε να μην βγουν έξω από πάπλωμα.

Ο Τζον Μπράουν και ο... Λαπροβίτολα

Παράλληλα η «πράσινη» διοίκηση θα δουλεύει και άλλες περιπτώσεις παικτών για την ενίσχυση του ρόστερ. Άλλωστε ο χρόνος άρχισε να πιέζει από τη στιγμή που πολλές ομάδες της EuroLeague άρχισαν να κινούνται δυναμικά και να κάνουν σημαντικές κινήσεις ενδυνάμωσης.

Στη θέση του point guard ο Νίκολα Λαπροβίτολα, ήταν και παραμένει ο πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει και άλλες περιπτώσεις που εξετάζουν (Γιόβιτς για παράδειγμα) αλλά βρίσκονται πιο πίσω στη λίστα της ομάδας. Η περίπτωση του γκαρντ είναι ανεξάρτητη από την έκβαση της υπόθεσης Παπαπέτρου καθώς είναι δεδομένο ότι θα πιέσουν οι «πράσινοι» για τον Αργεντινό ο οποίος είχε βρεθεί πριν από έναν χρόνο πολύ κοντά στο ΟΑΚΑ.

Από εκεί και πέρα, ο Τζον Μπράουν είναι ο παίκτης που αρέσει περισσότερο στον Πρίφτη όσον αφορά τον έναν παίκτη που θα μπορεί να παίζει στις θέσεις «τέσσερα και πέντε», στη λίστα (αλλά πιο χαμηλά) υπάρχει ο Οκάρο Ουάιτ, ενώ μπορεί να προτάθηκαν οι Οθέλο Χάντερ και Κουίνσι Έισι αλλά οι περιπτώσεις τους δεν έχουν εξεταστεί ακόμα από τους «πράσινους».