Έσπασε το ρόδι

 Το ποδαρικό του Βαγγέλη Αγγέλου στον Άρη, συνοδεύτηκε και με την πρώτη νίκη για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Έστω και με την ψυχή στο στόμα, επικράτησε με 64-63 (31-21) του Ηλυσιακού στο Αλεξάνδρειο.

 Ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες και με τον ψύχραιμο Δημήτρη Βεργίνη να ευστοχεί σε τέσσερις βολές στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η ανωτερότητα του Άρη ήταν φανερή στο α΄ ημίχρονο και ιδίως στο δεύτερο δεκάλεπτο με το 13-7 επιμέρους σκορ. Οι γηπεδούχοι όμως ξαφνιάστηκαν στην επανάληψη από την αντίδραση του Ηλυσιακού, που μ’ ένα 12-0 πήρε κεφάλι στο σκορ (45-49) και πίστεψε ότι μπορεί να γυρίσει στην Αθήνα με το «διπλό». 

Ο Άρης κράτησε με νύχια και με δόντια το εύθραυστο προβάδισμα που ξαναπήρε και τελικά «μέτρησαν» οι οκτώ περισσότερες ασίστ και τα πέντε λιγότερα λάθη. Ο Ηλυσιακός μπορεί να είχε καλύτερα ποσοστά, αλλά αυτές οι εννιά χαμένες βολές (19/28), τον πλήγωσαν για ένα ματς που κρίνεται στον πόντο. Όμως και από την άλλη πλευρά, ο Άρης μπορεί να επικαλεστεί τις δέκα δικές του χαμένες βολές (15/25).

ΑΡΗΣ (Β. Αγγέλου):  Πάσαλιτς 2, Πελεκάνος 16 (3), Βεζένκοφ, Ν. Μποχωρίδης, Ασημακόπουλος 14 (2), Καραποστόλου 1, Χαρίσης 15,  Ε. Μποχωρίδης, Σαρικόπουλος, Βεργίνης 12, Τσακαρέλης 6. ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Δ. Παπανικολάου): Παππάς, Καυκής 2, Χάμπτον 8 (2), Αποστολίδης 10, Χατζής 6, Σπανός, Δορκοφίκης 13 (1), Αντωνάκης, Μπεμπλς, Σκοτ 11 (1), Τζόουνς 13, Παραγιός.

. Σηη φωτό, ο Μιχάλης Πελακένος, που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νίκη του Άρη, με αντίπαλο τον Μορίς Χάμπτον

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:

http://www.esake.gr/main/index.php?pl=4&;lng=gr&pfpar=bWF0Y2hpZD0xMjMy