Η ωραία και το... τέρας

3178857 1

H AEK με έναν απίθανο Ντάριλ Μέικον (23π.) επικράτησε με 92-80, ανατρέποντας διαφορά 15 πόντων και έκανε το 1-1 στη σειρά με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ντάριλ Μέικον κράτησε ζωντανή την ΑΕΚ στη ημιτελική σειρά με τον Παναθηναϊκό, η οποία ανέτρεψε διαφορά 15 πόντων για να φτάσει στην πρώτη φετινή νίκη επί της ομάδας του Κάτας.Στο πλευρό του Μέικον ήταν οι Μορέιρα και Γκίκας που κράτησαν την ΑΕΚ στο δύσκολο κομμάτι του αγώνα. Κακός ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο, νέα κακή αμυντική συμπεριφορά από τους «πράσινους»

Το ματς

Η ΑΕΚ κατάφερε, με καλό μπάσκετ και σωστές επιθέσεις, να πάρει προβάδισμα με 19-12. Μέσα σε λίγα λεπτά δέχτηκε ένα σερί 12-0 και ο Παναθηναϊκός βρέθηκε από το -7 στο +5 (24-19).Με την ΑΕΚ να παρακολουθεί τους παίκτες του Κάτας.

Η αλήθεια είναι πως οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς (24-22), αλλά λίγα λεπτά αργότερα, οι «κιτρινόμαυροι» το... έχασαν.Με το σκορ στο 36-30, ο Παναθηναϊκός – εν μέσω αποδοκιμασιών από την εξέδρα για τις διαιτητικές αποφάσεις – έτρεξε ένα σερί 9-0 και έκανε το σκορ 45-30.

Στο μεσοδιάστημα και ο Βαγγέλης Αγγέλου δέχτηκε τεχνική ποινή για τις διαμαρτυρίες.Η ΑΕΚ δεν παράτησε το ματς. «Ροκάνισε» τη διαφορά, αφού κατάφερε να εξισορροπήσει τον τομέα των ριμπάουντ, έφτασε μέχρι το 45-39 και είχε την ευκαιρία να μειώσει και άλλο. Αλλά στα δύο δεύτερα, ο Ζήσης έκανε λάθος επαναφορά και ο Ουάιτ κάρφωσε για το 47-39.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο δυναμικά, έφτασε το ματς σε απόσταση βολής με προσωπικές ενέργειες του Ντάριλ Μέικον (11 πόντους σε εκείνο το σημείο). Ο Παναθηναϊκός είδε τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος να μετράει επτά πόντους στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου και να κρατάει την ομάδα του μπροστά στο σκορ.Ό,τι έκανε ο Κουβανός για τους «πράσινους», έκανε και ο Μορέιρα για την ΑΕΚ Ο Αγκολέζος ζήτησε και πήρε αρκετές μπάλες και με τη συνδρομή του Νίκου Γκίκα.

Ένα τρίποντο του guard της ΑΕΚ, έφερε τη «Βασίλισσα» μπροστά στο σκορ (62-58), ενώ στην προηγούμενη φάση ο Κατσίβελης, επίσης με τρίποντο είχε φέρει την ΑΕΚ στο +1 από το -15 στα τέλη της δεύτερης περιόδου!

Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το ελάχιστο προβάδισμα του Παναθηναϊκού (65-64).Ο Νίκος Γκίκας ξεκίνησε φουριόζος και το τελευταίο δεκάλεπτο. Τέσσερις προσωπικοί πόντοι – σε συνδυασμό με την καλή άμυνα της ΑΕΚ – έδωσαν προβάδισμα στους γηπεδούχους με 74-68!

Ο Παναθηναϊκος μάζεψε τη διαφορά, αλλά ένα γκολ φάουλ του Μορέιρα έδωσε και πάλι διαφορά 4 πόντων στην ΑΕΚ.Την ίδια στιγμή, ο Μάριο Χεζόνια ήταν άστοχος (1/6 σουτ) και κακός στην άμυνα. Το όριο των πέντε τελευταίων λεπτών, βρήκε τους παίκτες του Βαγγέλη Αγγέλου να ξεφεύγουν με 6 (79-73) χάρησε καλάθι του Λοτζέσκι.Ο Ντάριλ Μέικον πήρε προσωπικά τα τελευταία λεπτά του αγώνα. Μία προσωπική καλαθάρα πάνω στον Παπαγιάννη έκανε το 81-75, κρατώντας την ΑΕΚ σε ρόλο οδηγού.

Και ενώ ο Παναθηναϊκός αστοχούσε στις δικές του επιθέσεις, η ΑΕΚ σκόραρε. Ένα τρίποντο – μαχαιριά από τον Νίκο Ζήση έφερε τη διαφορά στους 9 πόντους για την Ένωση!Το τρίποντο έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ. Από εκείνη τη γραμμή (και) ο Λοτζέσκι βρήκε στόχο. Και ενώ ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να ξεκινήσει την ανατροπή του ματς, ο Αμερικανός γκαρντ έφερε ξανά τη διαφορά στους 10 πόντους (88-78).

Τα δεκάλεπτα: 22-26, 39-47, 64-65, 92-80.