Μέρες' 95

Η Εθνική Εφήβων παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο του προημιτελικού του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος νίκησε 70-59 την Ισπανία και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά όπου θα κοντραριστεί την Παρασκευή (4/7, 20.30) με τις ΗΠΑ.
Το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» εμφανίστηκε αγχωμένο στην αρχή του παιχνιδιού και έπεσε στην… παγίδα των «φούριας ρόχας», οι οποίοι πήραν το προβάδισμα και ανάγκασαν την «επίσημη αγαπημένη» να… κυνηγά στο σκορ. Πάντως, η Ελλάδα κατάφερε να φέρει το ματς στο ημίχρονο, το οποίο ολοκληρώθηκε ισόπαλο 26-26.
Το σκηνικό στο δεύτερο… μισό του προημιτελικού άλλαξε άρδην. Η εθνική μπήκε δυνατά, πίεσε τους Ισπανούς και κατάφερε με εξαιρετικό μπάσκετ να πάρει σημαντική διαφορά, την οποία διατήρησε μέχρι τέλος, με αποτέλεσμα να… κλείσει θέση για τον ημιτελικό με τις ΗΠΑ, όπου θα ψάξει την υπέρβαση για τη συμμετοχή στον μεγάλο τελικό.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα», ήταν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους και ήταν πρώτος σκόρερ μαζί με τον Ντόρσεϊ, ωστόσο, ο άσος του Παναθηναϊκού είχε και 9 ριμπάουντ. Σημαντική βοήθεια πρόσφερε και ο Μίτογλου με 11 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ.
Για τους ηττημένους ο Σίμα ήταν μία ομάδα μόνος του, αλλά οι 22 πόντοι του δεν αποδείχτηκαν αρκετοί!
Τα δεκάλεπτα: 14-12, 26-26, 41-51, 59-70
Ισπανία (Πράδο Μπράνας): Πέρεθ, Γκαρθία Σ. 3, Λόπεθ 11, Ορόθ, Γκαρθία Μ 6, Σίμα 22, Αλόνσο 5, Χιμένεθ, Ροντρίγκεθ, Ντίαθ, Βιλά 12.
Ελλάδα (Παπαθεοδώρου): Τολιόπουλος 9, Λούντζης 4, Κώττας 2, Ντόρσεϊ 14, Μήτογλου 11, Μουράτος, Σκουλίδας 8, Τσαλμπούρης, Μπιλλής, Σταμάτης 8, Παπαγιάννης, Χαραλαμπόπουλος 14 .
