Πήραν αυτό που ήθελαν

Σε ρυθμό ρελαντί η Εθνική παίδων πέτυχε τη δεύτερη νίκη στο Μπουντομπάσκετ που γίνεται στο Ντουμπάι και τερμάτισε δεύτερη στον όμιλό της.
Επικράτησε με 62-51 (37-28) της Ανγκόλα και στην επόμενη φάση αντιμετωπίζει την Αυστραλία που τελείωσε αήττητη τις υποχρεώσεις της από τον τέταρτο όμιλο.
Η ομάδα του Δημήτρη Παπανικολάου χωρίς να φτάσει την απόδοσή της σε υψηλά επίπεδα, προσπάθησε να κάνει συντήρηση δυνάμεων και να πατήσει γκάζι μόνο όταν είδε απειλητική την Ανγκλόλα στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκάλεπτου. Τότε που το 18-12 του 10΄ διαμορφώθηκε σε 18-19 και 22-27. Η αντίδραση της ελληνικής ομάδας ήταν άμεση και με επικεφαλής τον Κόνιαρη έκλεισε το ημίχρονο με 37-28.
Με ένα 15-4 στην τρίτη περίοδο, οι μικροί ξέφυγαν 20 πόντους (52-32), Η Ανγκόλα με αθλητικούς παίκτες δεν το έβαλε κάτω, εκμεταλλεύτηκε την αστοχία των αντιπάλων της και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στους δέκα πόντους (59-49) κι ενώ ο Δ. Παπανικολάου αναγκάστηκε να επαναφέρει στον αγώνα τον Χαραλαμπόπουλο.
Παρότι η ελληνική ομάδα κέρδισε 20 επιθετικά ριμπάουντ (29 αμυντικά), δεν τα αξιοποίησε και γενικά τα ποσοστά της (κυρίως έξω από τα 6.75) κυμάνθηκαν σε χαμηλά επίπεδα. Είχε συνολικά 25/78 με 23/49 δίποντα και 2/29 τρίποντα.
ΕΛΛΑΔΑ: Κόνιαρης 13 (1), Ντουζίδης, Μιλεντίγκεβιτς, Φλιώνης 1, Μιχαλούτσος 4, Πεφάνης 10, Δίπλαρος 3, Σκόρδας 2, Καμάρας, Μουράτος 12, Παπαγιάννης 2, Χαραλαμπόπουλος 15 (1).
ΑΝΓΚΟΛΑ: Αμάντο 6 (1), Μανου΄πελ 4, Ντε Σούζα 156 (12 ρ.), Ντο 3, Μιράντα, Β. Μανουέλ 4, Γιούνγκο 3 (1), Φερνάντο 16 (1 τρ., 14 ριμπ.).
