Skip to main content

Ταμίρ Μπλατ το έκανε όπως ο Σέιμπεν Λι ένα χρόνο πριν!

| Επικαιρότητα

blatt macabi

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ βρήκε τον τρόπο να ξορκίσει το φάντασμα της ήττας από τον Ολυμπιακό και επικράτησε της Ρεάλ Μαδρίτης με 92-91, με μεγάλο τρίποντο του Ταμίρ Μπλατ στο φινάλε του μοναδικού αγώνα της ημέρας για την 6η αγωνιστική.

 

Ήταν μια βραδιά που ανήκε ολοκληρωτικά στον Λόνι Γουόκερ, τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο, ο οποίος πραγματοποίησε μία από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις στην ιστορία της EuroLeague. Ο Αμερικανός γκαρντ σημείωσε 27 πόντους, εκ των οποίων 23 στη δεύτερη περίοδο, ρεκόρ όλων των εποχών για πόντους σε ένα ημίχρονο στη διοργάνωση. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως ήταν ιδιαίτερα άστοχος τόσο από το τρίποντο (0/5 από το 5/5 του πρώτου ημιχρόνου) όσο και από την γραμμή της φιλανθρωπίας (2/4 από το 4/4 του πρώτου ημιχρόνου) που λίγο ήθελε να κοστίσει. Μαζί του, οι Ρόμαν Σόρκιν (21 π., 6 ρ.) και Οσέ Μπρίσετ (18 π.) ήταν οι άλλοι δύο πρωταγωνιστές μιας Μακάμπι που έδειξε περίσσιο πάθος και ποιότητα, παρά το γεγονός ότι ο Όντεν Κάτας είχε στη διάθεσή του μόλις εννέα παίκτες, εκ των οποίων τρεις αγωνίστηκαν πάνω από 30 λεπτά. Καθοριστικός ο Ταμίρ Μπλατ που στα τελευταία λεπτά και εκεί που η Ρεάλ πέρασε μπροστά ήταν ψύχραιμος διατήρησε την ισορροπία και εν τέλει χάρισε και τη νίκη στα 4 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, η τελευταία επίθεση των φιλοξενούμενων δεν καρποφόρησε με το σουτ του Χεζόνια.

Η Μακάμπι φάνηκε να “καθαρίζει” το ματς όταν προηγήθηκε 85-77 τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος του παιχνιδιού, όμως η Ρεάλ δεν παραδόθηκε. Με ένα σερί 4-14, οι Μαδριλένοι πέρασαν μπροστά με 25 δευτερόλεπτα να μένουν για την λήξη. Ο Μάριο Χεζόνια (24 π.) ο Τρέι Λάιλς (16 π., 10 ρ.) και ο Φακούντο Καμπάτζο (14π.) κράτησαν τη “Βασίλισσα” ζωντανή ώσπου ο Ταμίρ Μπλατ έβαλε το σουτ deja vu μπροστά . Και γιατί deja vu; Γιατί σχεδόν έναν χρόνο πριν, στο ίδιο γήπεδο, στην ίδια μεριά και με ελάχιστα δευτερόλεπτα να μένουν, ένας άλλος γκαρντ στα κίτρινα πήρε το παιχνίδι με ένα πόντο διαφορά για την ομάδα από το Τελ Αβίβ κόντρα στους Μαδριλένους.  Ποιός; Ο νυν παίκτης του Ολυμπιακού, Σέιμπεν Λι, με ένα εκπληκτικό στεπ-μπακ μπροστά από τον Ντεκ.

Η Ρεαλ για 3 συνεχόμενο εκτός έδρας ματς αδυνατεί να κερδίσει, ενώ η Μακάμπι πήρε την δεύτερη νίκης της στην διοργάνωση μετά από αυτή κόντρα στην συμπατριώτισσα Χάποελ .

Ιτούδης εναντίον Σπανούλη.

Η συνάντηση που θα φέρει αντιμέτωπους τον Δημήτρη Ιτούδη και τον Βασίλη Σπανούλη, ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της δεύτερης δόσης της 6ης αγωνιστικής, ανάμεσα στη Χάποελ και τη Μονακό στη Σόφια (9.05 μ.μ.). Στις 9.30 μ.μ. παίζουν Μπαρτσελόνα – Ζάλγκιρις , Αρμάνι Μιλάνο – Βαλένθια και στις 10 μ.μ. Ερυθρός Αστέρας – Μπασκόνια.

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Παρασκευή με τη συμμετοχή των δύο ελληνικών ομάδων που δοκιμάζονται εκτός έδρας. Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός (9 μ.μ.), Μπάγερν – Ολυμπιακός 9.45 μ.μ.). Στις 8.30 γίνεται το Τούρκικο ντέρμπι Εφές – Φενέρμπαχτσε και στις 9.30 μ.μ., η Παρτίζαν αντιμετωπίζει την Παρί.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΡΙΚΟΛΑΣ