Πρώτη νίκη για τη Σλοβενία με «νταμπλ τριπλ» από τον Ντόντσιτς

Η πρώτη νίκη της Σλοβενίας στο Ευρωμπάσκετ με αντίπαλο το Βέλγιο (86-69), συνοδεύτηκε με «τριπλ-νταμπλ» - ποιανού άλλου;- του Λούκα Ντόντσιτς. Ο άσσος των Λέικερς Λος Άντζελες, πέτυχε 26 πόντοι (7/12 δίπ., 2/11 τρίπ., 6/9 βολές) , μάζεψε 10 ριμπάουντ (9 αμυντικά – 1 επιθετικό) και μοίρασε 11 ασίστ, ενώ την στατιστική του σε 30΄12΄΄ συμμετοχής, κοσμούν και τρία κλεψίματα.
Η επίδοση αυτή του «Μάτζικ Λούκα», είναι η πέμπτη που σημειώνεται στην ιστορία της διοργάνωσης και επειδή κάτι τέτοιο είναι συνηθισμένο για τον ίδιο στο ΝΒΑ, δεν αποκλείεται στη συνέχεια των αγώνων, να γίνει και ο μοναδικός παίκτης σε Ευρωμπάσκετ με δύο «τριπλ νταμπλ».
Οι τέσσερις προηγούμενοι που είχαν φτάσει σε διψήφιο αριθμό σ’ αυτές τις τρεις κατηγορίες, ήταν οι Κροάτες Στόγιαν Βράνκοβιτς και Τόνι Κούκοτς το 1993 και 1995, αντίστοιχα, ο Ρουμάνος Ράρες Μαντάκε το 2017 και ο Πολωνός Ματέους Πονίτκα το 2022.
