Skip to main content

Άγγιξε το θαύμα η ΑΕΚ, αλλά λύγισε στο τέλος από τη Μάλαγα

| Επικαιρότητα

golden aek malaga2

Έφτασε τόσο κοντά η ΑΕΚ στην πραγματοποίηση του ονείρου, αλλά δεν είχε την εμπειρία να διαχειριστεί τον ενθουσιασμό από το προβάδισμα στο σκορ, απέναντι σε μία πλήρη και μπαρουτοκαπνισμένη ομάδα, όπως είναι η Ουνικάχα Μάλαγα.

Η ήττα της Ένωσης (71-56) και η μη παρουσία της στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, μπορεί να άφησε πικρή γεύση, αλλά κανείς δεν μπορεί να μετριάσει την όλη προσπάθεια και την πορεία της στο BCL. Άλλωστε η επιβράβευση ήρθε από τον κόσμο της, που αποθέωσε παίκτες και προπονητή μετά τη λήξη του αγώνα. Αυτό είναι το μεγαλύτερο εύσημο για τη νέα ομάδα της ΑΕΚ. Οι φίλαθλοι που κατέκλυσαν τη “Sunel Αρένα» στα Α. Λιόσια και δημιούργησαν μία φανταστική ατμόσφαιρα, αναγνώρισαν την προσπάθεια και την κατάθεση ψυχής της ομάδας. Άλλωστε, πολύ εύστοχα, ο Ντράγκαν Σάκοτα, παρατήρησε ότι η δυναμική των φιλάθλων "έδωσε στην ομάδα τουλάχιστον 20 πόντους". 

sunel arena1

Ναι, η ΑΕΚ άγγιξε το θαύμα, αλλά η Μάλαγα είχε την εμπειρία και τον τρόπο να διαχειριστεί την κατάσταση στο τελευταίο πεντάλεπτο και να θεωρείται πλέον το μεγάλο φαβορί στον τελικό (11/5, 8 μ.μ.) με τη Γαλατασαράι. Η περυσινή πρωταθλήτρια, βρίσκεται πολύ κοντά στο “back to back”, ενώ η ΑΕΚ στον μικρό τελικό απέναντι στην Τενερίφη (5 μ.μ.) θέλει να κλείσει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της με μία νίκη. Και στο πλευρό της χρειάζεται να έχει τη θερμή υποστήριξη των φιλάθλων της, που δείχνουν να αγκαλιάζουν και να χαίρονται την καινούργια προσπάθεια που ξεκίνησε από τον περασμένο Σεπτέμβριο η ομάδα του μπάσκετ.

Ο ημιτελικός κρίθηκε στις λεπτομέρειες και η ΑΕΚ κατάφερε όχι μόνο να κοιτάξει κατάματα την Ισπανική ομάδα, αλλά και να τις βάλει δύσκολα. Με έμφαση στην καλή άμυνά της κατέβασε αισθητά την παραγωγικότητά της Μάλαγα έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της. Έφτασε στο σημείο να προηγηθεί με επτά πόντους (51-44, 53-46) στην τρίτη περίοδο που ήταν και η καλύτερη για την ομάδα του Σάκοτα (24-13 το επιμέρους σκορ).

Όταν ο Γκόλντεν έδωσε για τελευταία φορά το προβάδισμα στην ΑΕΚ (63-62), ενώ απέμεναν 4΄11’’ για τη λήξη του αγώνα, τα διαδοχικά λάθη τα εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι και με ένα 9-0 διαμόρφωσαν το σκορ σε 63-71.

halle aek malaga

Αν αναλογιστεί κανείς ότι η ΑΕΚ είχε άποντους στο α΄ ημίχρονο τους Χέιλ, Χαμπ , τελείωσε τον αγώνα με 1/10 τρίποντα και πληγώθηκε από τα 19 λάθη και τα 19 επιθετικά ριμπάουντ που πήρε η Μάλαγα, αντιλαμβάνεται την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε για 36 λεπτά.

Ο Γκραντ Γκόλντεν ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Ένωσης (19 πόντοι με 8/11 δίποντα, 3/5 βολές και 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη).

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 31-37, 55-50, 65-71.

aek malagasta

malaga aekstat