Skip to main content

Νίκη παραμονής για το Λαύριο στη Ρόδο

| Επικαιρότητα

grifin laurio

Το Λαύριο το πίστεψε περισσότερο, είχε πείσμα και πήρε υπερπολύτιμη νίκη στη Ρόδο, που του δίνει το δικαίωμα να συγκεντρώνει πεον περισσότερες ελπίδες για την παραμονή του. Δεν ήταν μόνο η νίκη του με 100-83, αλλά κατάφερε να καλύψει και τη διαφορά των οκτώ πόντων από την ήττα του στον α΄ γύρο.

 

Αντίθετα, ο Κολοσσός μετά τις νίκες του επί Πανιωνίου και Αμαρουσίου, δεν κατάφερε να τριτώσει τις επιτυχίες του και να αναπνεύσει βαθμολογικά.  

Οι «Μεταλλωρύχοι» ανέβηκαν στην 8η θέση έχοντας ρεκόρ 5-9, αφήνοντας τον Κολοσσό δύο νίκες πίσω, καθώς υποχώρησε στο 3-11 και βρίσκεται στη 12η θέση με μία νίκη λιγότερη από Μαρούσι και Άρη, τον οποίο αντιμετωπίζει το ερχόμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Οι φιλοξενούμενοι, που δεν έχασαν σε κανένα σημείο του αγώνα το προβάδισμα, είχαν τον έλεγχο των ριμπάουντ (36 έναντι 27) σούταρα με 53% από το τρίποντο και είχαν συνολικά 6 παίκτες διψήφιους. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Γκρίφιν με 24 πόντους, ενώ θετική ήταν η παρουσία των Κόνιαρη (12π., 9 ασίστ), Βον (16π., 8 ριμπάουντ) και Μουράτου (17π. με 6/15 σουτ).

 Από την άλλη η ομάδα της Ρόδου υπέπεσε σε 16 λάθη, είχε 11/34 πίσω από τα 6,75μ. αλλά και τον Γκάουντλοκ σε μέτρια επιθετικά βραδιά (3/13 σουτ). Ο Περάντες με 20 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων με 20 πόντους.

 Το Λαύριο πήρε από νωρίς προβάδισμα στο σκορ και συντήρησε σε όλο το πρώτο ημίχρονο, φτάνοντας για πρώτη φορά σε διψήφια διαφορά στο 19' (41-51). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιστρέψουν στο παιχνίδι, στην τρίτη περίοδο, ωστόσο οι παίκτες του Κώστα Μέξα, επιθετικά είχαν απαντήσεις. Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου το προβάδισμα του Λαυρίου έφτασε στο +13 (63-76) με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να μειώσουν μόνο μέχρι τους 7 πόντους, στο φινάλε το Λαύριο έπαιξε και για τη διαφορά την οποία εξασφάλισε με 100-83.

 Τα δεκάλεπτα: 23-28, 47-52, 62-71, 83-100.

kololaystat

 

laurkolostat