Skip to main content

Ο περίπατος του ΠΑΟΚ μετατράπηκε σε θρίλερ στο Μαρούσι

| Επικαιρότητα

bartley paok

Μέσα σε πέντε λεπτά, ένας αγώνας που φαινόταν τελειωμένος, μετατράπηκε σε ντέρμπι και κρίθηκε στο σουτ. Τελικά ο ΠΑΟΚ απέφυγε το «χαρακίρι» και το Μαρούσι δεν κατάφερε να φτάσει στην ολική ανατροπή.

Οι Θεσσαλονικείς έφυγαν τελικά από τον Αγ. Θωμά με τη νίκη (80-81) και δεν πλήρωσαν τη χαλαρότητα που τους πρόσφερε το προβάδισμα των 21 πόντων στο 35΄ (51-72). Κι ενώ όλα έδειχναν ότι  το ματς είχε κριθεί, στο διάστημα που απέμενε το Μαρούσι άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά. Μ’ ένα επιμέρους 29-9 (!), μετέτρεψε το σκορ σε 80-81, κι ενώ το Μαρούσι πρόλαβε να κάνει το τελευταίο σουτ με τον Στασινό. Αν ευστοχούσε, θα μιλούσαμε για την μεγαλύτερη ανατροπή μέσα σε χρόνο πέντε λεπτών.

Ο ΠΑΟΚ πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και το Μαρούσι έμεινε με την ικανοποίηση ότι απέφυγε μία ακόμη βαριά ήττα και μάλιστα στην «πρώτη» του Ηλία Ζούρου στον πάγο του.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν καλύτερη, είχε σταθερά το προβάδισμα και μετά το 26 (43-44), άρχισε να ξεφεύγει.  Εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη (21) των γηπεδούχων, αλλά και την μεγάλη αστοχία τους.

Όλα αντιστράφηκαν, όταν ο ΠΑΟΚ πίστεψε ότι είχε εξασφαλίσει τη νίκη και το Μαρούσι ό, τι δεν είχε κάνει μέχρι τότε, πέτυχε τέσσερα τρίποντα (Μαντζούκας και τρία ο Γιαννόπουλος) μετά από 0/10 προσπάθειες,  εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία, τα μαζεμένα λάθη και την αστοχία του ΠΑΟΚ σε βολές και άγγιξε το «θαύμα».

Τα δεκάλεπτα: 17-23, 31-35, 48-59, 80-81

ΜΑΡΟΥΣΙ (Η. Ζούρος)

marousi zou

paokstati