Ζαλγκίρις, Μπαρτσελόνα στην κορυφή και 8 ομάδες με τρεις νίκες

Ήταν ευκαιρία να κλείσει η 5η αγωνιστική της ευρωλίγκας με διπλή νίκη των ελληνικών ομάδων και μάλιστα πριν από το Κυριακάτικο μεταξύ τους ντέρμπι για το εγχώριο πρωτάθλημα στο ΣΕΦ, αλλά ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε στο Μόναχο να μιμηθεί τη σπουδαία επιστην Κωνσταντινούπολη.
Έτσι οι «πράσινοι» προστέθηκαν στο γκρουπ των οκτώ ομάδων με τρεις νίκες στο ενεργητικό τους, πίσω από τη Ζαλγίρις και την Μπαρτσελόνα (νίκησε δύσκολα στην έδρα της τη Βιλερμπάν με 90-83) που μοιράζονται την πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Το φετινό πρωτάθλημα εξελίσσεται σε μία συναρπαστική κούρσα, που τα έχει όλα. Και καθώς έχουμε μπροστά μας νέα «διαβολοβδομάδα», το ενδιαφέρον κορυφώνεται κι ας είναι το πρωτάθλημα ακόμη στο ξεκίνημα. Η διαπίστωση μέχρι στιγμής είναι ότι δεν υπάρχουν σίγουρες νίκες για καμία ομάδα.
Ακόμη και η Βιρτους που ξεκίνησε με τέσσερις ήττες, πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Βελιγράδι επί της Παρτιζάν (80-79). Κι αν αυτό το αποτέλεσμα θεωρείται έκπληξη, τι να πει κανείς για την μεγάλη νίκη της «νεοφώτιστης» Παρί, που μετά τη νίκη της επί του Παναθηναϊκού, κέρδισε και την φιλόδοξη Μονακό εκτός έδρας (87-80) με πρωταγωνιστή τον «ρούκι» της διοργάνωσης Τι Τζέι Σορτς (φωτό)
Η Ζαλγκίρις του Αντρέα Τρινκιέρι φιγουράρει στην πρώτη θέση, έχοντας μόνο μία ήττα στο παθητικό της, αυτή από τον Ολυμπιακό. Νίκησε και την Μακάμπι με 78-83, έχοντας φτάσει την μέγιστη διαφορά στους 24 πόντους (52-28) στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου. Μάλιστα και την ερχόμενη εβδομάδα έχει δύο ακόμη αγώνες στο Κάουνας με Ερ. Αστέρα και Μονακό.
Η Ρεάλ που θα επισκεφθεί στο ΣΕΦ τον Ολυμπιακό, πέτυχε εύκολη νίκη επί του Ερ. Αστέρα (95-72), έχοντας για κορυφαίους τους Καμπάτσο, Μούσα.
Η Αρμάνι συνεχίζει να προβληματίζει με τις εμφανίσεις της, καθώς γνώρισε άλλη μία βαρειά ήττα στο Μιλάνο, αυτή τη φορά από την Εφές (84-96), η οποία είχε προηγηθεί και με 21 πόντους διαφορά. Πλήγμα για την Τούρκικη ομάδα, ο τραυματισμός (διάστρεμμά του Λάρκιν) ο οποίος θα απουσιάσει για 3-4 εβδομάδες.
Τέλος, η Μπασκόνια με κορυφαίο τον Χάουαρντ και πολύ καλό τον Νίκο Ρογκαβόπουλο, έκανε περίπατο με αντίπαλο την Άλμπα (80-57).
Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ
- Μπαρτσελόνα 4-1
- Ζάλγκιρις 4-1
- Ρεάλ Μαδρίτης 3-2
- Παναθηναϊκός 3-2
- Μπασκόνια 3-2
- Εφές 3-2
- Μονακό 3-2
- Ερυθρός Αστέρας 3-2
- Φενέρμπαχτσε 3-2
- Μπάγερν 3-2
11.Ολυμπιακός 2-3
12.Παρτιζάν 2-3
13.Παρί 2-3
14.Βιλερμπάν 2-3
15.Μακάμπι 2-3
16.Βίρτους 1-4
17.Αρμάνι Μιλάνο 1-4
18.Άλμπα Βερολίνου 1-4
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Τρίτη 29/10
- Eφές - Μπαρτσελόνα 19:30
- Άλμπα - Παρί 20:30
- Φενέρ - Μακάμπι 20:30
- Ολυμπιακός - Ρεάλ 21:15
- Μπασκόνια - Αρμάνι 21:30
- Βίρτους -Μπάγερν 22:00
Τετάρτη 30/10
- Ζάλγκιρις - Ερυθρός Αστέρας 20:00
- Παναθηναϊκός - Βιλερμπάν 21:15
- Παρτίζαν - Μονακό 21:45
