Σοκ στη Νέα Υόρκη, 1-0 οι Πέισερς
| NBA

Οι Ιντιάνα Πέισερς επιβεβαίωσαν ότι είναι από τις πιο σκληροτράχηλες ομάδες του ΝΒΑ, ενώ οι Νικς αποδείχθηκαν ιδανικοί αυτόχειρες καθώς έχασαν το πλεονέκτημα της έδρας στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης. Οι Πέισερς επιβλήθηκαν με 102-95 μέσα στο Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν απογοητεύοντας τους περίπου 19.000 φίλους των Νικς.
Ουσιαστικά, όλα κρίθηκαν σε δύο περιόδους καθώς το επιμέρους σκορ των Πέισερς στο 2ο και στο 3ο δωδεκάλεπτο ήταν 59-38! Κάπως έτσι οι Νικς πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων την καλή πρώτη περίοδο, ενώ στη τελευταία πράξη της αναμέτρησης αποδείχθηκε αδύνατο να ανατρέψουν την διαφοράς των 16 πόντων (81-65) με την οποία έχαναν στο τέλος της 3ης περιόδου. Πόσο μάλλον, από τη στιγμή που ο Καρμέλο Άντονι ήταν απελπιστικά άστοχος. Ο φυσικός ηγέτης των Νικς σημείωσε μεν 27 πόντους αλλά με άσχημα ποσοστά ευστοχίας (10/28 σουτ). Γενικά οι Νικς, σούταραν με απελπιστικά ποσοστά ευστοχίας στις δύο καταστροφικές περιόδους, σε αντίθεση με τους Πέισερς που άγγιξαν το 50% και χαρακτηρίστηκαν από τον επιθετικό πλουραλισμό τους. Για την ακρίβεια, έξι παίκτες τελείωσαν το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων, στοιχείο που επίσης χαρακτηρίζει την φετινή ομάδα της Ιντιάνα.Ντέιβιντ Ουέστ και Πολ Τζορτζ πέτυχζαν 20 και 19 πόντους αντίστοιχα, 16 πέτυχε ο Όγκουστιν, από 14 είχαν οι Χίμπερτ, Τζορτζ Χιλ και 11 ο Στίβενσον.
Πλέον, η κατάσταση είναι στα χέρια των Πέισερς που προηγούνται με 1-0 και φυσικά έχουν το πλεονέκτημα της έδρας. Οι δε Νικς καλούνται να δικαιώσουν τους φιλάθλους τους που πιστεύουν ότι φέτος η ομάδα είναι ικανή να φτάσει (τουλάχιστον) μέχρι τους τελικούς της Ανατολής.
Δωδεκάλεπτα: 27-22, 46-52, 65-81, 95-102
Νιου Γιορκ Νικς (Μάικ Γούντσον): Άντονι 27 (1), Σάμπερτ 11 (1), Τσάντλερ 4, Φέλτον 18 (1), Πριτζιόνι, Σμιθ 17 (2), Μάρτιν 12, Κιντ, Κόουπλαντ 6 (2), Κάμπι
Ιντιάνα Πέισερς (Φρανκ Βόγκελ): Τζορτζ 19 (2), Ουέστ 20, Χίμπερτ 14, Χιλ 14 (2), Στέφενσον 11, Χάνσμπροου 8, Όγκουστιν 16 (4), Γιανγκ, Μαϊνμί
