Skip to main content

Τους έστειλε... διακοπές!

| NBA

Ένας... φανταστικός Τζρου Χόλιντεϊ έκανε αυτό που λέει το επίθετό του στα ελληνικά και έστειλε για... διακοπές τη Νέα Υόρκη, βοηθώντας τα μέγιστα τη Φιλαδέλφεια να επικρατήσει κόντρα στους Νικς με 97-80.
Την τρίτη του σεζόν στο ΝΒΑ διανύει ο σούπερ σταρ των Σίξερς και αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία ότι κάθε χρονιά γίνεται ολοένα και καλύτερος. Ο 23χρονος πόιντ γκαρντ με τους 35 πόντους που σημείωσε απέναντι στην ομάδα του Μάικ Γούντσον οδήγησε εκ του ασφαλούς τους συμπαίκτες του στην επιτυχία απέναντι σε μία σαφώς καλύτερη ομάδα.

Ο Χόλιντεϊ έγραψε ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος άνθρωπος ο οποίος γεννήθηκε το 1990 και αγωνίστηκε στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Μέρα με τη μέρα όμως η βελτίωσή του είναι ραγδαία κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα και από την απόδοσή του στο παρκέ.

Πριν παίξει στο ΝΒΑ, ο ταλαντούχος άσος φόρεσε για μία αγωνιστική περίοδο τα χρώματα του κολεγίου του Λος Άντζελες έχοντας εξαιρετική παρουσία. Η Φιλαδέλφεια τον επέλεξε στο νούμερο 17 του πρώτου γύρου του ντραφτ του 2009 και από την αρχή έπεισε για την αξία του, έχοντας ξεκινήσει στη βασική πεντάδα των των 198 από τους 210 αγώνες του τις πρώτες τρεις σεζόν.

Οι 35 πόντοι που πέτυχε κόντρα στους Νικς αποτελούν ρεκόρ καριέρας στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Το προηγούμενο του ρεκόρ ήταν 33 με αντιπάλους τους Φοίνιξ Σανς.

Αναμφίβολα το μέλλον του ανήκει και ο Χόλιντεϊ σύμφωνα με τους ειδικούς θα είναι ανάμεσα στους τρεις καλύτερους πλέι μέικερ για τα προσεχή χρόνια.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων που διεξήχθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής (27/1):

Τορόντο – Κλίβελαντ 98-99 (Τζόνσον 18 – Άιρβινγκ 32)

Φιλαδέλφεια – Νέα Υόρκη 97-80 (Χόλιντεϊ 35 – Άντονι 25)

Ουάσινγκτον – Σικάγο 86-73 (Νενέ 16 – Ρόμπινσον 19)

Σάρλοτ – Μινεσότα 102-101 (Ουόκερ 25 – Ριντνάουρ 22)

Χιούστον – Μπρούκλιν 119-106 (Χάρντεν 29 – Ουίλιαμς 27)

Μιλγουόκι – Γκόλντεν Στέιτ 109-102 (Τζένινγκς, Έλις 20 – Κάρι 26)

Σαν Αντόνιο – Φοίνιξ 108-99 (Πάρκερ 31 – Μπίσλι 25)

Ντένβερ – Σακραμέντο 121-93 (Λόουσον 26 – Μπρουκς 16)

Γιούτα – Ιντιάνα 114-110 παρ. (κ.α. 98-98) (Τζέφερσον 25 – Ουέστ 240

Πόρτλαντ – Κλίπερς 101-100 (Λίλαρντ, Μπατούμ – Γκρίφιν 24)