Μεγάλο «διπλό» για Κάχα

Τέλος στις αποτυχίες έβαλε η Κάχα Λαμποράλ με εκκωφαντικό τρόπο φεύγοντας με τη νίκη (69-67) από την έδρα της Μπαρτσελόνα, με τους «μπλαουγκράνα» να έχουν μάλλον το μυαλό τους περισσότερο στο ντέρμπι της Πέμπτης (7/3) με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.
Οι Βάσκοι κατόρθωσαν να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό τα επιθετικά ατού των γηπεδούχων και να τους υποχρεώσουν σε μία ήττα εκτός προγράμματος. Ο Κοζέρ ήταν εκπληκτικός με 18 πόντους, ενώ 16 πρόσθεσε ο Λάμπε. Στον αντίποδα οι Καταλανοί έπαιξαν χωρίς τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο ο οποίος δεν παίζει τις τελευταίες εβδομάδες στα παιχνίδια του πρωταθλήματος ούτως ώστε να μπορεί να λαμβάνει κανονικά μέρος σε αυτά της Ευρωλίγκας. Οι μόνοι που ξεχώρισαν ήταν οι Πιτ Μάικλ (13 π.), Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (12 π.) και Άντε Τόμιτς (12 π.).
Ήττα στο γήπεδό της για την Μπιλμπάο από τη Μάλαγα με 59-63. Ο Κρούνοσλαβ Σιμόν ηγήθηκε στο σκοράρισμα με 17 πόντους, όσους πέτυχε και ο Κώστας Βασιλειάδης αλλά δεν ήταν αρκετοί.
Στα υπόλοιπα παιχνίδια σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Ομπραντόιρο – Σαραγόσα 72-64
Ρεάλ Μαδρίτης – Μούρθια 86-69
Μπανταλόνα – Φουενλαμπράδα 86-92
Γκραν Κανάρια – Κανάριας 78-70
