Η Κίνα πλήρωσε την αστοχία της

Μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη της πρεμιέρας του Πανασιατισκού πρωταθλήματος η ήττα της Κίνας από την Κορέα με 63-59 (29-31). Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη παρουσιάστηκε μουδιασμένη στην πρεμιέρα, απέναντι σε έναν κινητικό αντίπαλο που πίστεψε ότι μπορούσε να ξεκινήσει με το δεξί τη διοργάνωση και να δώσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στον –έτσι κι αλλιώς – πιο δυνατό όμιλο. Το αποτέλεσμα αυτό μπορεί να σημάνει πολλά για την πρώτη θέση του ομίλου, αλλά τίποτα για την πρόκριση, με δεδομένο ότι εκτός συνέχειας θα μείνει η αδύναμη Μαλαισία (αυριανή αντίπαλος της Κίνας, 6 π.μ ώρα Ελλάδας), που το πρωί διασύρθηκε 125-25 από την άλλη ισχυρή ομάδα του ομίλου, το Ιράν.
Η Κϊνα έδειξε νευρική και άστοχη στην επίθεση, ειδικά στο καθοριστικό τελευταίο λεπτό που κρίθηκε το παιχνίδι. Στο διάστημα αυτό οι Κορεάτες είχαν 7/7 βολές, ενώ οι παίκτες του «δράκου» δεν τελείωναν ακόμη και «λέι απ». Έτσι πήγε χαμένη και η εκπληκτική εμφάνιση του πρώην ΝΒΑer Γι Γιανλιάν. Τελείωσε το ματς με 23 πόντους και 10 ριμπάουντ και μάλιστα ήταν αυτός που με οκτώ συνεχόμενους πόντους (δύο εντυπωσιακά καρφώματα) ανέτρεψε το 42-48 σε 50-48. Από κει και πέρα, η Κίνα έδειξε ότι υστερεί στην περιφέρεια, αφού δεν διαθέτει σπουδαίο πλέι μέικερ, ενώ στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν εξαιρετικά άστοχη στα τρίποντα (0/14)και στις βολές.
Αντίθετα η Κορέα διέθετε τον Γιάνγκ, έναν αξιόλογο γκαρντ, που καθοδηγούσε σωστά και ψύχραιμα την ομάδα του και ευστόχησε στις κρίσιμες βολές.
. Η οικοδέσποινα ομάδα των Φιλιππίνων νίκησε την Σ. Αραβία με 78-66, στο τελευταίο αγώνα ου ομίλου
