Skip to main content

Το business plan του Θεόφιλου

| Alley oop

Οι τελευταίες λεπτομέρειες (όχι ασήμαντες αλλά όχι τόσο σοβαρές που να χαλάσουν το deal) συζητούνται καθημερινά για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του Ικαρου από τον Δημήτρη Αγγελόπουλο στους Θεόφιλο Μητρούδη και Δημήτρη Μπούρα. Το basketnews που σας αποκάλυψε το θέμα, προχωράει το ρεπορτάζ, ενώ παραθέτουμε και το άκρως διαφωτιστικό αφιέρωμα του sport24 για τον Μητρούδη.

Επειδή τα χρόνια έχουν περάσει, είναι πιθανό πολλοί νεαροί ακούγοντας το όνομα Θεόφιλος Μητρούδης να πουν «ποιος είναι αυτός»; Μόνο που το παρελθόν του στο μπάσκετ είναι έντονο και σημαδεμένο από ιστορικές αποφάσεις και για όλα αυτά έγραψε ένα απολαυστικό κείμενο http://www.sport24.gr/top-guns/fileris-top-guns/th_mhtroudhs_h_dhmioyrgia_kai_h_dialysh_toy_arh.2164988.html ο συνάδελφος Γιάννης Φιλέρης.

Στα… φρέσκα κουλούρια τώρα. Ο στόχος της «μετακόμισης» στο κλειστό του Ελληνικού, φαντάζει πολύ δύσκολος αφού όλη η περιοχή είναι υπό πώληση και το κλειστό δύσκολα θα συνεχίσει να υπάρχει.

Οπου κι αν στεγαστεί, πάντως, η ομάδα με πιθανότερη έδρα την… κοσμική Γλυφάδα αφού στόχος των νέων αφεντικών είναι να δημιουργήσουν «μόδα» και να προσελκύουν πραγματικούς φιλάθλους που θα απολαμβάνουν το μπάσκετ, έχει διπλό στόχο. Αφ’ ενός να εμφανίσει μια ανταγωνιστική και «χορταστική» ομάδα, αφ’ ετέρου μέσα από αυτή να έρχονται και τα έσοδα.

Η επιλογή του Στέργιου Κουφού για τη θέση του προπονητή θεωρείται ικανή να δημιουργήσει την ελκυστική ομάδα, η παρουσία του ατζέντη Δημήτρη Μπούρα στο διοικητικό σχήμα, θεωρείται εχέγγυο για το δεύτερο. Στόχος είναι να εντοπίζονται και να αποκτούνται «άφθαρτοι» Αμερικανοί νεαρής ηλικίας, οι οποίο θα «φτιάχνουν» το όνομά τους στην ομάδα με στόχο να προσελκύουν το ενδιαφέρον μεγαλύτερων ομάδων στην Ευρώπη και να πωλούνται.

Για τους Ελληνες τα πράγματα μοιάζουν πιο απλά, αν και εκεί γίνεται μια συζήτηση. Ο Ικαρος έχει ρίξει βάρος στις μικρές ηλικίες, ήδη αναδεικνύει παίκτες, άρα υπάρχει το υλικό και μένει να συμφωνηθεί το πώς θα μοιράζονται τα έσοδα πιθανών πωλήσεων, αφού θεωρείται δεδομένο ότι ο Αγγελόπουλος που ακολούθησε αυτή την τακτική, δεν θα «χαρίσει» εξ ολοκλήρου και τους πιτσιρικάδες μαζί με την ΚΑΕ.