Skip to main content

Καμικάζι δυτικών προαστίων!

| Α1

Κάνοντας επίδειξη των τεράστιων ψυχικών αποθεμάτων του και με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Μάντζαρη, Κανονίδη το Περιστέρι πήρε μεγάλη νίκη επί του ΚΑΟΔ (78-76) επιστρέφοντας από εις βάρος του διαφορά 13 πόντων στο ημίχρονο. Η μεγάλη εμφάνιση του Νόουλς πήγε στράφι για τους Δραμινούς.

Ο ΚΑΟΔ ξεκίνησε τον αγώνα με τη φόρα που του έδωσε η μεγάλη εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό την περασμένη εβδομάδα. Με τον Νόουλς να δείχνει από την αρχή ότι ήταν σε μεγάλη βραδιά και τον Πάλμερ να τον βοηθά επαρκώς η ομάδα από τη Δράμα πήρε από τα πρώτα δευτερόλεπτα κεφάλι στο σκορ και προοδευτικά διεύρυνε τη διαφορά. Το γρήγορο 7-0 έγινε 20-8 στο 8' και 25-11 στις αρχές της δεύτερης περιόδου, ενώ όταν κάποια στιγμή το Περιστέρι προσπάθησε να αντιδράσει με δυο κολλητά τρίποντα του Ψαρόπουλου, η αντίδραση ήταν άμεση. Καλή άμυνα, έλεγχος των ριμπάουντ και με κάρφωμα του Μισέλ η διαφορά ανέβηκε στο 17' στους 15 (41-26) και έμεινε ψηλά με τη λήξη του ημιχρόνου (47-34).

Στην τρίτη περίοδο το σκηνικό ανατράπηκε πλήρως. Δύο τρίποντα του Μάντζαρη πυροδότησαν ένα σερί 12-0, με το οποίο το Περιστέρι μείωσε στον πόντο (46-47), καθώς ο ΚΑΟΔ αντιμετωπίζοντας αίφνης επιθετικό πρόβλημα έμεινε για τέσσερα λεπτά χωρίς να σημειώσει πόντο. Η αντεπίθεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο 27' πέρασε για πρώτη φορά μπροστά (53-52). Το παιχνίδι είχε γίνει ντέρμπι.

Ο Κανονίδης πήρε τη σκυτάλη από τον Μάντζαρη και στο 34' έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων στο Περιστέρι (65-60), όμως ο ΚΑΟΔ αντέδρασε άμεσα και με πρωταγωνιστές τους Νόουλς και Ζάρα έκανε σερί 8-0 και πέρασε ξανά μπροστά με 68-65 και ενάμισι λεπτό πριν τη λήξη με 70-67. Όμως ο Μάντζαρης με νέο μεγάλο τρίποντο ισοφάρισε 70-70 και ο Κανονίδης έκανε το 73-72 υπέρ του Περιστερίου, που όντας ψύχραιμο από τη γραμμή των βολών πήρε τη μεγάλη νίκη, αφού ο Νόουλς αστόχησε στο τελευταίο σουτ του ΚΑΟΔ.

Τα δεκάλεπτα: 11-23, 34-47, 56-56, 78-76

Περιστέρι (Κουστένης): Παπαντωνίου 14(1), Κομποδιέτας 15(2), Θορν 2, Κανονίδης 16(3), Μάντζαρης 11(3), Γουίλιαμς 4, Χάινς 2, Πέτρουλας 6, Μελισσαράτος, Ψαρόπουλος 8(2), Λάκκας, Ζούμπος.

ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Νόουλς 22(1), Καλαϊτζίδης 3, Ακεψιμαϊδης, Μισέλ 6, Κάρτερ 2, Κακαρούδης 12 (2), Ντέιλ 2, Ζάρας 13(1), Ιωάννου 2, Πάλμπερ 14(2).