Περίπατο με άμυνα που... τσάκιζε κόκαλα!

Η ΑΕΚ όχι μόνο ξεπέρασε την ήττα από την Μπεσίκτας την περασμένη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ, αλλά φρόντισε να κάνει επίδειξη δύναμης απέναντι στην Ντιναμό Σάσαρι και αν επιβληθεί εύκολα με 78-58!
Με αυτή τη νίκη, οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν στο 3-1 στο Basketball Champions League και έκαναν ένα ακόμα βήμα για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στο τέλος της α' φάσης. Ουσιαστικά τα πάντα κρίθηκαν από το πρώτο ημίχρονο, αφού οι παίκτες του Γιούρι Ζντοβτς πέρασαν... χειροπέδες στην Σάσαρι και έφτασαν να προηγούνται με 47-26.
Ο Τζαουάντ Ουίλιαμς ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο πρώτο μισό του αγώνα και εκείνος που έκανε τη διαφορά στο αμτς με την ευστοχία του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ύστερα από τα δύο πρώτα δεκάλεπτα, η Ενωση μέτρησε 7/13 τρίποντα, ενώ τελείωσε το ματς έχοντας 10/23 σουτ έξω από τα 6.25.
Πολύ καλή ήταν και η εμφάνιση των Ρόκο Λένι Ούκιτς (8 ασίστ) και Μάικλ Ντίξον (13π., 6/11 σουτ), οι οποίοι πήραν τη σκυτάλη στο δεύτερο μισό του αγώνα και διατήρησαν τη μεγάλη διαφορά στο σκορ.
Τα δεκάλεπτα: 27-13, 47-26, 60-38, 78-58
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 11 (1/3τρίπ., 8ασ.), Σάκοτα 10 (2), Βασιλειάδης 8 (2), Μιλόσεβιτς 7 (1), Ντίξον 13 (1), Λαρεντζάκης 2, Φάλκερ 2, Μαυροειδής 10, Σκουλίδας, Ουίλιαμς 15 (2), Τσαλμπούρης.
ΣΑΣΑΡΙ (Πασκίνι): Τζόνσον Οντομ 17 (1), Λέισι 4, Ντεβέκι, Σακέτι 5 (1), Λιντέκα 10, Σαβάνοβιτς 9, Κάρτερ, Στίπτσεβιτς 5 (1), Ολασένι 3, Μονάλντι 5 (1).
