Skip to main content

Καταιγιστική η ΑΕΚ!

| Ειδήσεις Α1

184301

Αγριεμένη επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά από έναν περίπου μήνα η ΑΕΚ, η οποία «πάτησε» τη Μεσολόγγι (98-76) στο ΟΑΚΑ και δεν έδειξε να πτοείται από τις απουσίες και την απραξία λόγω κορωνοϊού.

Η ομάδα του Παπαθεοδώρου παρατάχθηκε χωρίς τους Ζήση, Γκίκα, Γιάνκοβιτς και Μορέιρα, ωστόσο «βομβάρδισε» το καλάθι των νεοφώτιστων έχοντας 16/31 τρίποντα!

Κορυφαίοι για την Ένωση -που ανέβηκε στο 11-4 στην Stoiximan Basket League- οι Μέικον (20 πόντοι, 5 ασίστ, 5 ριμπάουντ) και Κατσίβελης (11 πόντοι, 3 ασίστ). Μόνο ο Γόντικας δεν σκόραρε για τους γηπεδούχους.

Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο πάλεψαν οι φιλοξενούμενοι, που είχαν πρώτους σκόρερ τον Γκότσερ (14 πόντοι), τον Ντέιβις (11 πόντοι) και τον Λάνγκφορντ (10 πόντοι), ο οποίος αντιμετώπισε τον αδερφό του.

Το Μεσολόγγι ξεκίνησε πολύ καλύτερα το παιχνίδι και βρίσκοντας σκορ στο ανοιχτό γήπεδο, απέκτησε «αέρα» 9 πόντων (3-12), την ώρα που οι παίκτες της ΑΕΚ ήταν φανερά επηρεασμένοι από την απραξία (1/9 εντός παιδιάς). Μάλιστα, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αναγκάστηκε να ζητήσει τάιμ άουτ μετά από μόλις 3,5 αγωνιστικά λεπτά βλέποντας ότι η ομάδα του μπήκε μουδιασμένα στο ματς.

Οι οδηγίες και οι φωνές του τεχνικού της Ένωσης ξύπνησαν τους «κιτρινόμαυρους», που έτρεξαν επιμέρους 18-4 με μπροστάρη τον Κατσίβελη και ανέτρεψαν την κατάσταση (21-16 στο 7’). Με τρίποντο του Μωραΐτη, οι γηπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας μικρό προβάδισμα (27-24).

Με τους Λοτζέσκι και Σλότερ να μπαίνουν στην εξίσωση, η ΑΕΚ πάτησε το γκάζι και απομακρύνθηκε με +9 (39-30) στα μισά της δεύτερης περιόδου κι ενώ οι νεοφώτιστοι έκαναν το ένα λάθος πίσω απ’ το άλλο.

Η ομάδα του Παπαθεοδώρου συνέχισε στον ίδιο ρυθμό κι έχοντας περισσότερες λύσεις, εκτοξεύτηκε στο +13 (45-32 στο 17’), την ώρα που οι παίκτες του Καλαμπάκου είχαν μπλοκάρει επιθετικά. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Μέικον, που έφερε την Ένωση στο +12 (52-40), με τους «οικοδεσπότες» να έχουν 8/14 έξω από τα 6,75μ.

Μέικον και Ρογκαβόπουλος πήραν… φωτιά στην εκκίνηση της 3ης περιόδου κι έφεραν τον «δικέφαλο» στο +18 (69-51 στο 25’), με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν 12/18 τρίποντα μέχρι εκείνο το σημείο!

Οι παίκτες της ΑΕΚ δεν έδειξαν διάθεση να σηκώσουν το πόδι από το γκάζι και κυριαρχούσαν απόλυτα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Με οδηγό τον Μέικον, έκλεισαν το 3ο δεκάλεπτο έχοντας «αέρα» 16 πόντων (76-60).

Η 4η περίοδος εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία κι έδωσε τη δυνατότητα στους προπονητές να δοκιμάσουν σχήματα και πρόσωπα, από τη στιγμή που το Μεσολόγγι δεν είχε τον τρόπο να ρίξει τη διαφορά.

Μάλιστα, η Ένωση έφτασε μέχρι και το +30 (93-63 στο 35’) με 12-0 σερί. Σε εκείνο το σημείο, οι «κιτρινόμαυροι» κατέβασαν τον… γενικό κι έκαναν συντήρηση δυνάμεων μέχρι το φινάλε του αγώνα, που τους βρήκε θριαμβευτές με 98-76.

Τα δεκάλεπτα: 27-24, 52-40, 76-60, 98-76.